vendredi 8 juillet 2011

Des légumes étoilés à Paris


Bonjour,

Alain Passard, chef de renom, joue la carte de l'harmonie et du naturel dans une salle contemporaine dans son restaurant "l'Arpège" à Paris. 
Vous partirez alors à la découverte du légume naturel, authentique directement venu des potagers du restaurant dans la Sarthe et dans l’Eure et que le chef sublime de son art.
Ces légumes peuvent être associés subtilement à des produits de la mer sélectionnés avec le plus grand soin ou à des viandes rôties comme autrefois pendant de longues heures.
Une véritable symphonie gustative



Le décor de L'Arpège est d'une grande simplicité : le luxe, ici, est dans l'assiette. Dans la salle, seules les pâtes de verre de Lalique et un portrait de Louise Passard viennent décorer les murs, tandis que les vagues musicales qui sont l'emblème du lieu se retrouvent sur les vitres, isolant de l'extérieur afin de respecter la quiétude qu'exige la gastronomie. Le style de cuisine d'Alain Passard, serein et épuré, se lit aussi sur les murs, dans les sièges de cuir et les assiettes de Lalique.








Pour plus d'informations:  http://www.alain-passard.com/


Bon weekend

xx

Jérôme

14 commentaires:

  1. Hello Jerome!

    This is such an interesting piece! Here, the CN Tower has a restaurant and the chef is renowned for similar views, he has his own garden in which he grows those vegetables that he deems necessary and they have their own wine cellar. The food is sublime, and the way you showed us this, I believe these two are quite similar! :) Thanks for the great post.

    Hugs,

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  2. Hi Jérôme!

    the best food is like a symphony :)

    have a great day!
    regards,
    akissfromthepast.blogspot.com

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  3. Hello Jérome:
    How really splendid all of this looks to be. We do so enjoy eating out in restaurants where the food is both delicious and imaginatively presented and where the surroundings are as stylish as these here.

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  4. Jerome this post is lovely with the photos but Google translate is not available? xo

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  5. Hi Jerome, I love the look of this restaurant, the simplicity of the decor and the fresh produce (undoubtably the star here) really appeal to me. Personally I appreciate anything fresh and organic and have started to buy organic produce myself and once you taste the difference there's no coming back!
    I can see some stunning porcini mushrooms sitting of the workbench in the kitchen, what a splendid sight! Love porcini :)
    Have a great week-end
    Claudia xo

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  6. Lovely post......Bon Weekend!...k

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  7. Hi Jerome Seems like my idea of paradise ! enjpying the dream THANKYOU fay xx

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  8. Un beau souvenir pour moi.
    Bonne soirée

    manon

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  9. Jérôme,
    Peut-être une bonne addresse pour un "meet & greet" with our blogger collègues un jour!!!
    Une belle Samedi soirée!!
    xx
    Greet

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  10. It looks like a lovely place for a meal Jerome. Quality over quantity....I only wish we had more of that in my neck of the world.
    Google translate wasn't working for me either sadly. Vanna

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  11. fabulous

    see you in 2 weeks Fay xx

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  12. Bonjour Jerome!
    I just stopped by to say "hi!" I hope all is well with you? I miss your posts. Hope you'll be back soon! Vanna

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  13. I've been reading about Paris a lot today.
    I think it's a sign that I will be going there soon. ;]

    I just came across your blog today. It's Very LOVELY :]

    I'm also having a Feather Earrings Giveaway. Come and join it. :D
    Feather Earrings Giveaway!

    :)
    Carrie
    http://readmylifeascarrie.blogspot.com/

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